hardcover ‘De Blauwe Venus’ catawiki versie

Dit is de omslag van de speciale Catawiki versie van de hardcover.

Een vignet dat, net als het vergelijkbare front van de  speciale hardcover van Gangsterfilm, een soort close up  geeft van het  super brede totaal op het  er om heen sluitende stofomslag.

Een stijlkenmerk van het “blauwe Venus” verhaal zijn de dialogen tussen Franka en haar alter ego Elsa Anders. Of, beter gezegd, ze maken vooral  ruzie over robotmagnaat Tim Koning.  Dit is een grafische manier om Franka’s gemengde gevoelens omtrent de foute/aantrekkelijke Tim in beeld te brengen.

Op het stofomslag zie je Franka in de reële wereld op haar motor zitten. Op het vignet is ze in denkstrijd gewikkeld met Elsa. En om  die dubbele situatie te illustreren speelt er in de Stadsschouwburg  Shakespeare’s Cardenio, een verloren stuk van Shakespeare en zijn medeschrijver John Fletcher  over een ongelukkige minnaar Cardenio. Dat stuk  uit 1613 is alleen bekend uit wat er aan vooraf ging (een plot ontleend aan Don Quichot) en wat er op volgde ( onder andere een latere bewerking onder te titel Double Falsehood: Dubbel Vals)