GROTE FRANKA VEILING BEGINT OP VRIJDAG 13 NOVEMBER 2020

Op Catawiki begint op vrijdag 13 november 2020 een grote Franka Veiling. Op donderdag 12 november zijn de kavels zichtbaar vanaf 16.00 uur. In totaal 150 kavels, allemaal uit het persoonlijk archief van Henk Kuijpers zelf.

Veel prachtige platen en illustraties, zowel gloednieuwe als klassieke tekeningen. Mooie dedicaties in vaak zeldzame boeken. Prima posters en zeldzame zeefdrukken, VINTAGE werk zoals de originele pagina 7 van het Misdaad Museum getekend in 1974! Of een EPPoster uit 1977! Maar ook heel recent, ook uit  2020!
En weer veel VRIJ WERK, dus weer geheel nieuwe tekeningen die puur voor de lol gemaakt zijn, bijvoorbeeld prachtige auto-illustraties. Werk in kleur, in inkt en veel schetsen in potlood. 
Op potloodschetsen is het eerste idee van de tekenaar in spontane, levende lijnen te zien, in inkt de strakke 
doordachte uitwerking. Volop ORIGINELEN, uit alle publicaties, uit alle decennia en in alle prijsklassen. 
De kavels zijn zo mogelijk voorzien van voorschetsen en  extra’s, want dit is mijn archief, ik kan items leveren
die nergens anders te krijgen zijn, omdat ze uitverkocht zijn, zeldzaam of echt uniek, dan bestaat er maar één!

ZIE TIJDENS DE KIJKPERIODE DE CATAWIKI-SITE VOOR ALLE KAVELS!

Er verschijnt weer een speciale veilingprent ter ere van deze veiling. In een oplage van precies 150 exemplaren.
De winnaar van elk kavel krijgt er één. Deze prent zit zelf ook in de veiling, traditioneel als laatste item.

Het onderwerp ligt weer in het verlengde van de prenten bij eerdere veilingen: het gevoel dat elke verzamelaar maar al te goed kent: de plotselinge vondst van dat ”gouden” ding dat je àltijd al zocht. Natuurlijk gebeurt het je zelden of nooit, maar het tintelende gevoel dat het nú, voor één keer, wél raak zou kunnen zijn maakt elke beurs, elke boekenkraam, elke rommelmarkt en elk boekhandeltje een onweerstaanbaar jachtterrein!

En dan is het raak! Zoals hier, in zo maar een doos, beetje terzijde bij een rijdend boekenhandeltje, op een oldtimershow bij een museumgarage ergens in Bretagne. RAAK!

Deze prent verschijnt dus in een oplage van 150 stuks, precies gelijk aan het aantal kavels. Bij elke kavel is voor de winnaar één prent beschikbaar. Verder komt deze prent nergens in omloop.
Deze unieke veiling loopt af op zondag 22 november ZIE DE CATAWIKI-SITE!