GROTE FRANKA VEILING BEGINT OP VRIJDAG 12 NOVEMBER 2021

Op Catawiki begint op vrijdag 12 november 2021 3 een grote Franka Veiling. In totaal 150 kavels allemaal uit het persoonlijk archief van Henk Kuijpers zelf!

Veel prachtige platen en illustraties, zowel gloednieuwe als klassieke tekeningen.
Over nieuw gesproken: de cover van het 25e album GRATIS GOUD zit er bij, op dat moment een week in de winkel!  En platen uit dat verhaal. En illustraties uit het dan ook spiksplinternieuwe Franka Magazine 22. En veel tekenwerk dat ik dit jaar voor de lol gemaakt heb! Weer extra mooie auto-illustraties en als VRIJ WERK weer grote decorrijke platen in kleur.
Verder mooie dedicaties in vaak zeldzame boeken. Gaat dat zien!

Er zijn potloodschetsen , die in spontane lijnen het eerste idee zijn van tekeningen die ook strak uitgewerkt in inkt  in de veiling zitten: volg de hele ontstaansgeschiedenis.
Volop ORIGINELEN, uit alle publicaties, uit alle decennia en in alle prijsklassen. Platen die iedereen kent en werk dat niemand ooit zag.
Vaak zijn kavels voorzien van extra’s, want dit is mijn archief, ik kan items leveren die verder nergens anders te krijgen zijn, omdat ze uitverkocht zijn, zeldzaam, privé of uniek!

Er verschijnt weer een speciale veilingprent ter ere van deze veiling. In een oplage van precies 150 exemplaren. De winnaar van elk item krijgt er één. Niemand anders. Deze prent zit zelf ook in de veiling, traditioneel als laatste item.

Het onderwerp van de prent is natuurlijk weer “het avontuur van het verzamelen.” Het gevoel dat elke verzamelaar maar al te goed kent: de kans op de plotselinge vondst van iets dat je altijd al zocht, al wist je niet precies wat! Natuurlijk gebeurt het je zelden of nooit,
maar het tintelende gevoel dat het nú, voor één keer wel raak zou kunnen zijn maakt elke beurs, elke boekenkraam, elke rommelmarkt en elk boekhandeltje tot een onweerstaanbaar jachtterrein. En dan is het raak! Je ziet iets…in de rommelige loods van een beeldenhandeltje…in een versleten vitrine..KIJK NOU! Het beeldje dat je moet hebben.

Deze prent verschijnt dus in een oplage van 150 stuks, precies gelijk aan het aantal kavels.
Verder komt deze prent nergens in omloop. Deze uniek veiling loopt af op zaterdag 20 november.
ZIE DE CATAWIKI-SITE!