UNIEKE CD  MET ZESVOUDIGE HOES WEER VERKRIJGBAAR!

n 2006 tekende ik een unieke CDhoes. Naar aanleiding van mijn Jazzplaten in de Cadillac Club, vroeg Jan Pal Steeghs mij een hoes voor een jazzCD te tekenen. In de Cadillac Club beschrijf ik het begin van de vuurpijlromance (knal-felle flits omhoog-explosie- lange zwarte val)  tussen een jonge Franka en saxofonist Lefty Lee. Voor de hoes wilde ik in melancholieke bluesy sfeer het onvermijdelijke einde van een verliefdheid tekenen.
Het feit dat de hoes twee keer kan uitklappen en zo zes vierkante vakken telt, maak een soort stripverhaal in zes vierkantjes mogelijk! Technisch een perfecte uitdaging. Twee vakken vormen de opening: Franka zit verslagen in de nachtelijke hitte van een balcon van een verlopen Motel. De eerste keer klappen en de camera glijdt de goedkope kamer in, Tweede keer klappen en je ziet de ruzie…diepe ruzie.. daar zitten ze…ver van elkaar..verbeten met de ruggen naar elkaar toe. Dit is voorbij.

Die hoes was jaren niet bevinden, ik heb nu het restant gekocht. Ze zijn weer leverbaar Prijs 45 euro. Tekstboekje met dubbele Franka-omslag in rechterflap. Behalve zeer mooi tekenwerk is het een striptechnisch hoogstandje. Hoes als strip is perfect gelukt. Om de tekeningenreeks niet te onderbreken is het decor zelfs afgedrukt op de CD zelf!