GROTE FRANKA VEILING BEGINT OP VRIJDAG 11 NOVEMBER 2022

Op Catawiki begint op vrijdag 11 november ween grote Frank Veiling. In totaal 150 kavels allemaal uit het persoonlijk archief van Henk Kuijpers zelf . Veel prachtige platen en illustraties. Zowel gloednieuwe als klassieke tekeningen. Over nieuw gesproken; de aankondiging van het volgende verhaal zit er al bij! De oudste plaat is uit 1977! Strippagina,s, posters, zeefdrukken. En veel tekenwerk dat ik dit jaar voor de lol maakte. Weer extra-mooie auto-illustraties en als VRIJ WERK weer grote decorrijk platen in kleur. Gaat dat zien.!

Er zijn POTLOODSCHETSEN , die in spontane lijnen het eerste idee zijn van tekeningen die ook strak uitgewerkt in inkt in de veiling zitten.
Volop ORIGINELEN IN INKT, uit alle publicaties, uit alle decennia in alle prijsklassen. Platen die iedereen kent en werk dat nog nooit iemand heeft gezien, want er is ALTERNATIEF WERK, dat vlak voor de definitieve versie toch nog werd veranderd. E zijn prachtige tekeningen, toegevoegd aan soms zeer zeldzame BOEKEN, zoals één van de allerlaatste Collectors Editions van CHROOM. Er is zeldzame GRAFIEK. En meer.
Er verschijnt weer een speciale veilingprent ter ere van deze veiling. In een oplage van precies 150 exemplaren. De winnaar van elk item krijgt er één. Niemand anders.
Deze prent zit zelf ook in de veiling, traditioneel als laatste item.

Onderwerp van de prent is natuurlijk weer een ervaring uit het verzamelen. Maar deze keer niet het moment van ontdekken maar dat speciale ogenblik aan de andere kant van het ” te pakken krijgen”: het voor het eerst écht lezen! Elke verzamelaar kent dat: de beurs is afgelopen, de buit is binnen en dan kun je de langgezochte of langverwachte verovering eindelijk goed lezen! Niet even bladeren maar geconcentreerd lezen! Ik ging redelijk van naar ANGOULEME en dan zit dat moment vaak in de terugreis naar Parijs per TGV. Je loopt de lange weg omlaag naar het station, de trein staat redelijk lang aan het perron, je installeert je…goeie koffie, lekkere croissants en dan pak je die plastic tassen uit. En dan uren de tijd om alles echt te lezen. ZO…LEKKER LEZEN!

Deze prent verschijnt dus in een oplage van 150stuks, precies gelijk aan het aantal kavels. Verder komt de prent nergens in omloop.
Deze unieke veiling loopt af op zaterdag 19 november.