GROTE FRANKA VEILING BEGINT OP VRIJDAG 17 NOVEMBER 2023

Nee, we houden er niet mee op, wat  ter ook op de tekening hierboven te lezen is! Integendeel! Op 7 november gaat in EPPO het nieuwe verhaal Klifhanger van start en op Catawiki begint op vrijdag 17 november weer de GROTE FRANKA VEILING!

In totaal 150 kavels allemaal uit het persoonlijk archief van Henk Kuijpers zelf. Veel prachtige platen en illustraties, Zowel splinternieuwe als zeer vroege tekeningen! Pagina 5 van Het Meesterwerk uit 1977, en een prachtige geschilderde illustratie uit 1976. Maar ook aankondigingen van Klifhanger uit de gloednieuwe Eppo’s van oktober 2023! Strippagina’s, covers, posters,  zeefdrukken. Vrij werk, reclamewerk, illustraties. En schetswerk in spontane potloodlijnen en van zo’n schets zit soms zit de strak uitgewerkte inktversie in de veiling. Heel veel mooie en leuke toegiften in de kavels!

Volop originelen in inkt, uit alle decennia, in alle prijsklassen. Platen die iedereen kent en werk dat nog nooit iemand gezien heeft, want er is vrij werk en alternatief werk te zien. Er zijn prachtige unieke tekeningen als dedicase toegevoegd aan soms zeer zeldzame boeken. Veel nooit of nauwelijks te vinden kavels.

Er verschijnt weer een speciale veilingprent ter ere van de veiling. In een oplage van precies 150 exemplaren. De winnaar van elk item krijgt er één.  Niemand anders. Deze prent zelf zit ook weer in de veiling, traditioneel als laatste item.

Onderwerp van de prent is natuurlijk weer een ervaring uit het verzamelen. Hier legt zo’n  goeie ouwe boekhandel aan de Markt het loodje omdat een  projectontwikkelaar op deze locatie meer rendement ziet. Het destijds met opluchting ontvangen wederopbouwpand is economisch afgeschreven en gaat gesloopt worden, dus hangt er het definitieve spandoek: ALLES MOET WEG! TOTALE LEEGVERKOOP! Maar elke verzamelaar kent de gemengde gevoelens… Franka is er in ieder geval blij mee: twee langgezochte boeken voor een schijntje.

Deze prent verschijnt dus in een oplage van 150 stuks, precies gelijk aan het aantal kavels. Verder komt de prent nergens in omloop.

Deze unieke veiling loopt af op zaterdag 25 november 2023.