50 jaar Franka: Tentoonstelling bij Storyworld Groningen

Tentoonstelling met uniek materiaal

De strip Franka bestaat dit jaar 50 jaar! Dus is er op 2 maart bij het Groningse Stripmuseum Storyworld de tentoonstelling 50 jaar Franka van start gegaan. Storyworld, te vinden op de hoogste verdieping van het Forum, pal naast de Martinitoren, heeft als doel het “maakproces” van het werk te laten zien – en dat is hier dus goed te volgen. Scenario’s, schetsen, potloodtekenwerk en heel veel mooie originelen laten het tekenproces zien! Ook documentatie en technische fases, zoals inkleuren worden uitgebreid getoond. Er is tekenwerk te zien vóór Franka, de allereerste Franka en de ontwikkeling die Franka daarna doormaakte.

Spotlight

 In de reeks SPOTLIGHT is er ter gelegenheid van het jubileum een catalogus (60 pagina’s, euro 8,95) verschenen. Daarin een overzicht van de hoofdlijnen in die 50 jaar. Beginnen in het jongensblad PEP, doorgroeien naar de EPPO voor steeds oudere jongens, dan naar Veronica Magazine  voor jong-volwassenen. Van freelancer op deadlinebasis  naar eigen uitgever. Allemaal gegevens en randvoorwaarden die het karakter van de publicatie beïnvloeden! De strip beweegt mee met de ontwikkelingen in de publicatievormen, de doelgroepen en de eigen interpretatie van die twee stromen. Veel mooi tekenwerk, te zien als origineel, recht van de tekentafel. Unieke cover en intro (de complete Grote Markt van Groningen).

Signeersessie

Op Zaterdag 13 april signeert Henk Kuijpers bij STORYWORLD, 6 oost Forum Groningen van 14:00 tot 16:00 uur. Hiervoor is een speciale prent met de cover van de catalogus beschikbaar. Tot dan!