ALTERNATIEVE VERSIE VAN PLAAT 54A OP CATAWIKIVEILING!

De plaat 54A van De Vlucht van de Atlantis zoals die nu geworden is weer een bewerking van de plaat 54A zoals ik die 28 jaar geleden voor me zag.
Ik pakte de oude aantekeningen en begon. Maar aldoende moest het toch anders. Oorspronkelijk vliegt Franka aan het eind van het verhaal terug in een benauwde propvolle Economy Class en droomt dat dan van de luxe uit 1957. Oorspronkelijk krijgt ze in die droom haar van ticket van Magnus Ax en zijn niet-overleden jonge vrouw  Aura.
En dan switcht het beeld van het regenachtige  New York naar die andere Hotspot van 1957 Saint Tropez aan de Cote d’ Azur.
Dat alles tekende ik dus, maar het was niet logisch en te krap. April Ax is schatrijk, dus waarom zou ze Franka in de Economy Class proppen?
En de New York plaat was te klein en vrat toch de Saint Tropez plaat op. New York moest er uit. De inspiratie voor de droom komt nu in Amsterdam, via een oude poster. Daarmee is het verhaal ook mooi rond.Maar ik heb  de oude opzet wel eerst getekend om hem daarna te veranderen.

Deze versie van 54A is te koop op de grote Franka veiling op CATAWIKI van 24 november tot 2 december 2017