TWEE ZEEFDRUKKEN IN BREDA IN PREMIERE!

Ik teken heel graag grote platen en het was een traditie om rond het verschijnen van een nieuw album een zeefdruk uit te brengen. DAT DOE IK WEER! Nu het nieuwe Franka-album 26 “Klifhanger “ bijna gepubliceerd gaat worden wordt ook die Traditie gehandhaafd! Op het Stripfestival in Breda (zaterdag  23 september en zondag 24 september) verschijnen twee aan dat verhaal gerelateerde platen: CAFE LES ANCRES en LE PORT DE KERR BREK!”Klifhanger “speelt in het vissersstadje KERR BREK, in Frankrijk, op de grens van Normandië en Bretagne.

Klassieke zeefdrukken worden niet meer gedrukt, maar ik wilde de sfeer perfect benaderen. Dus: grote kleurvakken, sterke tinten, een breed maar niet te groot palet en een duidelijke klare-lijn compositie. Dan heb je de beste drukker, de zorgvuldigste techniek het beste papier en vooral lol in ouderwets goed ambacht nodig. Ik heb wekenlang heel veel platen ontworpen, geschetst en uitgewerkt. Uiteindelijk koos ik er twee.

De twee in piëzografie uitgevoerde platen verschijnen in een oplage van 150 stuks elk. Genummerd en gesigneerd, maar het is begrijpelijk dat deze nummering losstaat van bijvoorbeeld de nummering van de Collectors Edition, alleen al omdat die C.E.-nummering tot 475 gaat. Verkoop in volgorde van binnenkomst. Reserveren kan.

Tekeningen Henk Kuijpers, oplage 150 stuks, gedrukt door zeefdruklegende Bernard Ruijgrok, Hahnemühle papier, formaat 60x 50 cm, prijs 125 euro per stuk, beursaanbieding: alle twee voor 225 euro. Verkoop in volgorde van binnenkomst. Bestellen kan via onze site, zie de procedure op de site.