HERDRUKKEN FRANKA 14, 15 ,16 en 17

Nieuwe softcover voor Franka 14.

Binnenkort verschijnen de volgende albums in herdruk:
Franka 14: het Portugese Goudschip op 7 februari
Franka 15: De ogen van de Roerganger op 7 maart
Franka 16: Succes Verzekers op 4 april
Franka 17: Eigen Risico op 2 mei.

Het gaat hier om volledig herziene uitgaven van deze boeken. Ze zijn waar nodig opnieuw gekleurd, opnieuw geletterd en allemaal uitgebreid met nieuwe pagina’s. dat laatste is een langlopende wens van mij. Toen ik een paar jaar geleden een contract sloot met les Humanoides Associies voor een uitgave van de volledige Franka reeks in het frans bedacht ik dat ik dan de beste, zeg maar definitieve versie, van mijn boeken  zou wille publiceren. Een versie die net als de herziene herdruk van „de Vlucht van de Atlantis” uit 2004 de definitieve „director’s cut” van de verhalen zou zijn. Dat boek heb ik toen met  9 bladzijden uitgebreid en er is ook veel herdenkend op de platen die niet in het geheel veranderd zijn. In Franka Magazine 12 leg ik uitgebreid  uit waarom ik dat wilde en hoe ik het gedaan heb. Kort gezegd:  een verhaal dat geproduceerd wordt in de feuilletonvorm van 1 pagina per week levert bij bundeling niet een ideaal boek op. Het leverde me in 2004 veel plezier op om er een vloeiend
verteld verhaal van te maken. Dat wilde ik  bij alle albums, en de franse uitgave leek een mooi startpunt.

Uiteindelijk is dat door een soort faillissement van Humano iets anders gelopen maar omdat ik mijn eigen uitgever ben kan ik de nu boeken toch aanpassen. Wie goed op de data let zal zien dat bijvoorbeeld de schutbladen al jaren geleden getekend zijn. De andere herzieningen heb ik recent getekend. Alle boeken krijgen nieuwe covers. Alle verhalen bevatten nieuwe pagina’s( net zoals de recent uitgebrachte boeken 10, 11 en 12). De verhalen14 en17 zijn bijvoorbeeld 4 platen langer, verhaal 16 is met 2 platen verlengd en verhaal 15 telt zelfs 6 nieuwe platen.

Er zullen van alle vier softcovers (euro 8,95) en hardcovers (euro 17,95) verschijnen, De hardcovers hebben, uiteraard, een harde cover, speciale schutlbaden en een eigen achtervignet.