GROTE FRANKA EN HENK KUIJPERS VEILING OP CATAWIKI

Op Catawiki begint op vrijdag 22 mei een grote Franka veiling.
In totaal 150 kavels, allemaal afkomstig uit de het archief van Henk Kuijpers.
Thema van deze veiling is het album CHROOM, dat eind 2014 verscheen als sterk uitgebreide bundeling van de Cadillac Club en de Harley Collection.

Heel veel origineel tekenwerk dus uit die twee verhalen, vermeerderd met originelen  van de strips en illustraties die speciaal voor CHROOM werden bijgetekend. En omdat de kavels allemaal uit het archief van de auteur komen kunnen er heen veel tekenaarsextra’s per kavel worden toegevoegd. 
Dit is een sterk persoonlijke veiling. Veel werk is voorzien van unieke dedicaties. 
Er is veel ver uitgewerkt schetswerk bijgeleverd. Er zijn, voor het eerst, veel definitieve potloodtekeningem op tekenkarton die dus volledig zijn afgewerkt om geïnkt te worden, maar die de strip toch niet net gehaald hebben omdat het scenario uiteindelijk veranderd is. Prachtig spontaan potloodwerk. 
Natuurlijk zeldzame zeefdrukken, boeken,  prenten en posters.
Veel originelen van strippagina,s en platen. Er zijn uit 1980 twee EPPOcovers waaronder de grootste EPPOcover ooit!  Bekijk de kavellijst en u ziet zeer persoonlijk geselecteerd verzamelaarswerk in alle prijsklassen.

Speciaal: er zijn precies 150 items en de winnaar van elk kavel krijgt gratis de speciaal voor deze veiling getekende prent “YES! Eindelijk gevonden”.
Elke verzamelaar kent dat ongelovige geluksgevoel: “dáár ligt dat éne ding waar je al jaren op jaagt, opeens, volkomen onverwacht, tussen routinerommel, in die állerlaatste bananendoos waar je al eigenlijk geen zijn meer in had!”
Deze prent verschijnt in een oplage van precies 150 exemplaren, bij elk item één.
Elke winnaar van een kavel krijgt er één bij dat kavel.
Deze unieke veiling loopt door tot zaterdagavond 30 mei.