Bijzondere Franka ‘Gangsterfilm’ op Catawiki!

De bijbehorende zwart/wit prent.

In week 36 verschijnt  de langverwachte herdruk van verhaal 10 ‘Gangsterfilm’ , gevolgd door deel 12 ‘De Blauwe Venus’ in week 40 en deel 13 ‘De dertiende Letter’ in week 44.

Bij alle drie gaat het om softcovers van euro 8,95 en hardcovers van euro 17,95.  Ze zijn opnieuw digitaal ingekleurd. Aan deel 10 zijn zes pagina’s toegevoegd (een nieuwe versie van ‘de Nacht van eerlijke Eddy’). In  deel 12 staan  drie volledig nieuwe platen en deel dertien telt vier nieuwe platen meer.  Deze geheel herzien boeken beschouw ik als de definitieve versie en ze verdienen een nieuwe cover. Zo staat er op Gangsterfilm de cover die gekozen werd voor de franse editie die oorspronkelijk in 2006/2007 bij Humanoides Associés zou verschijnen. Toen dat contract liep was het de bedoeling de nederlandse herdrukken te koppelen aan de franse versie. In die tijd tekende ik tientallen coverontwerpen en covers.  In Franka Magazine 15 is daar iets van te zien. Maar helaas, “humano” kwam in de problemen en ik moest plannen opschuiven. Gelukkig verschijnt Franka nu weer, als een van de zeer weinige nederandse titels, volledig in het frans.

Ook de herdrukken komen er dus. Vooral de hardcovers zijn een object waar ik trots op ben: dat is de europese standaard!  Ze komen weer uit in de onderhand bekende uitvoering met exclusieve schutbladen en een eigen vignet op de achterzijde. En op de omslag van ‘Gangsterfilm’ dus de omslag die ontworpen was voor “Comme au Cinema’.  Het heeft trouwens wel iets, die franse titels. Zo vind ik ‘Victime de la Mode’ even mooi en dubbelzinnig als mijn eigen ‘Moordende Concurrentie’.

En ik ga nog een favoriet idee uitvoeren! Destijds was er het plan elke frans/nederlandse uitgave te vieren met een heel speciaal boek. En nu verschijnt op 30 augustus aanstaande in voorpremiere op CATAWIKI een zeer speciale hardcover met een apart cover vignet op de omslag en daar om heen en een prachtige tekstloos stofomslag. De bedoeling is dergelijke voorlopers ook uit te brengen bij 12 en 13 met respectievelijk Amsterdam en Berlijn als decor. Ik ben er al aan begonnen en dit is leuk werk!

Om de set nog completer te maken bevat elk boek een gesigneerde zwart/wit prent van een van de vele coverontwerpen die ik voor ‘Humano’ maakte. Voor het eerste deel dat zij destijds publiceerden ‘De tanden van de Draak’ kozen we een beeldschema met een grote Franka rechts voorin. Die compositie probeerde ik ook uit voor de andere omslagen. Maar uiteindelijk viel de keuze op de cover die nu op deel 10 staat. Maar ik voeg de plaat graag toe aan dit bijzondere album!

De prijs is euro 69,95, inclusief BTW, exclusief verzendkosten. De boeken zijn gesigneerd maar om praktische redenen niet genummerd . (Stel een verzamelaar heeft een vast Collectors Edition nummer  hoger dan 150, enzovoorts). De oplage is wel strikt beperkt tot 150 exemplaren.  Zie verder voor alle informatie de Catawiki site.